Илинденско-Преображенското въстание се превърна в най-масовия израз на волята за

...
 
Илинденско-Преображенското въстание се превърна в най-масовия израз на волята за
Коментари Харесай

Румен Радев: Илинденско-Преображенското въстание бе израз на волята за свобода

 

„ Илинденско-Преображенското въстание се трансформира в най-масовия израз на волята за независимост на нашия народ. “ Това сподели президентът Румен Радев в словото си на церемонията по случай 120-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, съобщи 24 часа.

„ Това въстание се придвижи надалеч във времето, тъй като резултатите от него надхвърлила надалеч неговите непосредствени политически и военни цели “, сподели още президентът.

„ От генерации на този площад се събират пътищата на националната ни памет, на българската държавност и нематериалност. Тук отдаваме респект на безсмъртните имена и събития, които ни сплотяват и чертаят летописа на нашия народ, разяснява още той.

„ 2 август е знак. На тази дата преди 120 години българите в Македония и Одринска Тракия потвърждават, че концепцията за „ демократска република “, в която „ българи, турци, евреи ще бъдат равноправни във всяко отношение “, не е увиснала на бесилото дружно с Левски. Тази концепция дава смисъл и вдъхва геройство на хиляди борци, които жертват живота си в името на свободата и равенството сред всички народности “  Това сподели от своя страна министър председателят акад. Николай Денков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР